Finále HP

14.09.2015 17:16

Vítěz Hanáckého poháru v sezóně 2012/13 letos zvítězil až po pokutových kopech

 

Červenka – Finále Hanáckého poháru se po několika letech přestěhovalo z Újezdu u Uničova do Červenky. Pěkný trávník a příjemné fotbalové počasí střelcům však příliš nepomohlo. Přes řadu šancí skončilo utkání bez branek a o vítězi rozhodovaly pokutové kopy.

 

SK Červenka – Sokol Újezd u Uničova 0:0 na p.k 3:2

 

Celé utkání měli domácí evidentně více ze hry, zvláště po 25. minutě, když musel jít předčasně do sprch Stanislav Krpec za faul na unikajícího Adama Vrbu. Velké šance však měli domácí ještě před zmíněným vyloučením. V sedmé minutě, chvíli po přímém volném kopu se dostal k míči Petr Coufal , ale jeho technická střela skončila na břevně. V 17. minutě poslal Ladislav Šmoldas ideální kolmici na Adama Vrbu, jeho střela prolétla těsně nad brankou hostů. Po změně poměru sil na hřišti to měli domácí s pronikáním do stažené obrany těžší a k výrazné tutovce se nedostali.

Po přestávce měl první velkou šanci v 52. minutě Dušan Skopal, ale perfektní přihrávku Adama Vrby nevyužil, neuspěl ani Petr Coufal o šest minut později, když poslal z voleje míč těsně vedle. V 77. minutě upadl Petr Coufal v souboji o míč ve vápně hostů. Rozhodčí nařídil pokutový kop, ale Petr Coufal se zachoval skvěle – upozornil rozhodčího, že faulován nebyl a ten následně penaltu odvolal. Bohužel, málo vídaný jev na našich hřištích a Petr Coufal by si zasloužil cenu fair play.Mohlo se ovšem naplnit rčení „každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán“, protože v 83. minutě se dostal do brejku Miloš Spurný z Újezdu, ale domácí gólman míč za svá záda nepustil. Když poslední jedovka Petra Coufala skončila v 87. minutě na tyči, přišly na řadu penalty. Úspěšnější byli domácí a podruhé v historii převzali pohár pro vítěze z rukou předsedy OFS pana Stanislava Kalába

 

Sestava: Levý - Bednář, Krpec, Martinů, Demeter Z. - Oháňka, Demeter R., Hrdlovič, Niče - Petr, Spurný

 

Střídali: Vlk, Kučera